Nå er sommeren i ferd med å ebbe ut, og namdalingene har tilbrakt feriedagene både her hjemme og ute på reise. Husket du å trille fram avfallsbeholderne før du dro på ferie? Vil beholderne være tømt når du kommer hjem fra ferie eller ikke?

Vil du unngå disse bekymringene i fremtiden, er vårt råd at du lager deg en oppstillingsplass for avfallsbeholderne nært veien der renovasjonsbilen kjører. På den måten trenger du ikke tenke på om du har husket å trille frem beholderne eller ikke.

Oppstillingsplassen trenger ikke å være veldig avansert, men beholderne må stå stødig og på et plant og fast underlag på bakkeplan.

Oppstillingsplassen må også være slik at det ikke oppstår trafikkfare ved dens plassering, og at beholderne ikke blåser over ende. Det er også lurt å sikre lokket med en enkel stormsikring.

En annen fordel ved å ha beholderne ved veien der renovasjonsbilen kjører, er at renovatøren da setter beholderne på plass etter tømming.

Det skal også være sagt. MNAs abonnenter er – og har alltid vært – flinke til å sette avfallsbeholderne fram ved veien på tømmedagene.

De som har avfallsbeholderne for langt unna, vil bli kontaktet av oss i tiden framover. Renovatøren vil legge igjen en liten lapp der det fremgår at beholderne er for langt unna, og at beholderne må stå nærmere veien på tømmedagene.

Du kan selvsagt også fortsette med å trille fram beholderne, hvis dette er en løsning du er fornøyd med.

Via appen vår – Min Renovasjon – kan du få en påminnelse om hvilken avfallstype som skal tømmes, dagen før tømming. Her har du også en oversikt over tømmetidene for ditt område.