Du trenger ikke vaske plastavfallet med varmtvann og såpe. Du trenger heller ikke å vaske det i oppvaskmaskin. Plastavfallet er rent nok når alle matrestene er fjernet, og for å få til det er det ofte nok å bruke opp alt som er i pakken. I andre tilfeller klarer det seg å skylle lett med litt vann og kanskje ta en kjapp runde med oppvaskbørsten. Som oftest er dette tilstrekkelig til at rømmebeger og smørbokser blir rene nok til at fugler og dyr ikke fatter interesse for avfallet.

Dersom plasten er innsmurt av oljer eller marinade, så vil det i mange tilfeller være svært vanskelig å få plasten ren nok til at fuglene lar den være. Da er det riktigst å legge plasten i restavfallet.

Her er et bilde vi har fått tilsendt fra studieretning for bygg - og anleggsteknikk ved Olav Duun videregående skole i Namsos. avfallshus fra Olav Duun vgs

Nedenfor er en video fra Grønt punkt som viser hvor ren plasten trenger å være. Grønt punkt er den organisasjonen som mottar plastavfallet som du leverer til oss.

 

Plasten du leverer blir blant annet til blomsterpotter og oppbevaringsbokser