Som student er det alltid velkomment med ekstra kroner, og særlig nå før jul, smiler en glad vinner. Han har nettopp kommet hjem til jul når MNA overrekker premien fra drikkekartonglotteriet.

Han forteller at det er moren som har skyllet, brettet og stappet - og skrevet hans navn på kubben. Dette har hun gjort lenge, og nå var det altså Håkons tur til å bli trukket ut både som lokal vinner blant alle drikkekartongkubbene MNA samler inn i 12 kommuner. Deretter ble han trukket ut som en av 31 vinnere nasjonalt.

I lotteriet trekkes det 30 premier på 10 000 kroner, og en premie på 100 000 kroner - fire ganger i året.

Det er Grønt Punkt som organiserer drikkekartonglotteriet, og på deres nettside står blant annet dette:

"Alle drikkekartonger skal kildesorteres og leveres til gjenvinning. Med drikkekartong forstås: Kartonger i alle størrelser og for alle typer melk, drikkeyoghurt, kefir, juice, vin, bønner, tomat, saus og pudding.I tillegg tilsvarende kartonger for flytende vaske- og skyllemidler. både store og små, med og uten skrukork eller med vanlige lokk."

Når du har laget en drikkekartonglubbe, skriver du navn, telefonnummer og adresse på den og legger kubben øverst i beholderen for papir, kartong og papp. Når renovatøren kommer for å tømme beholderen vil han åpne lokket og se om han ser en sånn drikkekartongkubbe før han tømmer beholderen. Dersom han ser en kubbe, vil han legge den i et eget skap på bilen. Skapet tømmes i en egen beholder når renovatøren tømmer bilen ved dagens slutt. På den måten holder vi drikkekartongkubbene adskilt fra resten av pairavfallet.

Det er blant disse kubbene vi trekker lokale vinnere i drikkekartonglotteriet - 4 ganger hvert år.

Du kan også levere enkeltkartonger med navn, adresse og telefonnummer på, men da kan du maksimalt vinne 10.000 kroner.

Les gjerne mer om ordningen her.