Abonnentene i Indre Namdal er veldig flinke til å sette avfallsbeholderne ved veien på tømmedag. Dette har de gjort lenge, og det fungerer utmerket.

Du kan selvsagt trille beholderne frem på tømmedag, men du kan også lage en oppstillingsplass for avfallsbeholderne nær veien der renovasjonsbilen kjører, så blir beholderne tømt uten at du trenger å huske på å trille de frem på riktig dag. Oppstillingsplassen trenger ikke å være veldig avansert, men beholderne må stå stødig og på et plant og fast underlag på bakkeplan.

Våre abonnenter som har avfallsbeholderne langt unna vei, vil bli kontaktet av oss i tiden fremover. Renovatøren vil legge igjen en liten lapp der det fremgår at beholderne er for langt unna vei, og at beholderne må stå nærmere veien på tømmedag. 

Nedenfor ser du noen eksempler på hvordan dette kan løses på flere måter. Oppstillingsplassen må også være slik at det ikke oppstår trafikkfare ved dens plassering, og at beholderne ikke blåser overende. Det er også lurt å sikre lokket med en enkel stormsikring.

En annen fordel ved å ha beholderne ved veien der renovasjonsbilen kjører, er at renovatøren da setter beholderne på plass etter tømming.