Endelig var det Arve Haugens tur til å bli trukket ut både som lokal vinner blant alle drikkekartongkubbene MNA samler inn i 12 kommuner, og som en av 31 vinnere nasjonalt. Han blir veldig glad for nyheten når vi kommer til Røyrvik for å dele ut gevinsten. 

I lotteriet trekkes det 30 premier på 10 000 kroner, og en premie på 100 000 kroner - fire ganger i året.

Det er Grønt Punkt som organiserer drikkekartonglotteriet, og på deres nettside står blant annet dette:

"Alle drikkekartonger skal kildesorteres og leveres til gjenvinning. Med drikkekartong forstås: Kartonger i alle størrelser og for alle typer melk, drikkeyoghurt, kefir, juice, vin, bønner, tomat, saus og pudding.I tillegg tilsvarende kartonger for flytende vaske- og skyllemidler. både store og små, med og uten skrukork eller med vanlige lokk."

Når du har laget en drikkekartonglubbe, skriver du navn, telefonnummer og adresse på den og legger kubben øverst i beholderen for papir, kartong og papp. Når renovatøren kommer for å tømme beholderen vil han åpne lokket og se om han ser en sånn drikkekartongkubbe før han tømmer beholderen. Dersom han ser en kubbe, vil han legge den i et eget skap på bilen. Skapet tømmes i en egen beholder når renovatøren tømmer bilen ved dagens slutt. På den måten holder vi drikkekartongkubbene adskilt fra resten av papiravfallet.

Det er blant disse kubbene vi trekker lokale vinnere i drikkekartonglotteriet - 4 ganger hvert år.

Du kan også levere enkeltkartonger med navn, adresse og telefonnummer på, men da kan du maksimalt vinne 10.000 kroner.

Les gjerne mer om ordningen her.