Ikke tøm fett fra pinnekjøtt og ribbe i kjøkkenvasken eller toalettet!

Fett som havner i avløpet avkjøles raskt, stivner og legger seg som en tykk hinne i rørene. Etterhvert blir det store "plugger" av fettet og sammen med matrester blir det til deilig rottemat. Tømmer du fettet i avløpet, risikerer du også at kloakken kommer inn i hus og kjeller. Resultatet kan bli kostbare oversvømmelser.

Har du stekt ribbe eller kokt pinnekjøtt til jul, lar du stekebrettet, stekepannen eller kasserollen stå og avkjøle seg. Da stivner fettet, og du kan lett skrape av fettet og kaste det direkte i de grønne posene for matavfall. Bruk tørkepapir for å få med siste rest av fett før den vaskes. Papiret kan også kastes i matavfallet.

Er det snakk om flytende fettrester eller frityrolje kan disse helles tilbake i den tomme emballasjen eller en melkekartong, som du teiper igjen og legger i restavfallet eller leverer til en gjenvinningsstasjon.

Følger du disse rådene, unngår du store utgifter og problemer. Fettvett.no er en side med mye god informasjon.

Alle har alt å vinne på riktig håndtering av fett, matrester og annet avfall.