Glade vinnere i drikkekartonglotteriet i 2018

Fossbrenna barnhage, Bjørg Lien Haugen og Familien Auståker har alle det til felles at de har vunnet i drikkekartonglotteriet i løpet av året 2018. De har skyllet, brettet og stappet drikkekartonger som renovatørene i MNA har samlet inn. Deretter har de blitt trukket ut lokalt hos MNA – og blitt trukket ut som vinnere av 10.000 kroner hver i det nasjonale lotteriet.

Det gjenvinnes så mye som 12.000 tonn drikkekartong per år, og legger du disse etter hverandre kommer du tur/retur Lindesnes-Nordkapp 20 ganger. Returkartonglotteriet har eksistert siden 1997, og gjennom alle disse årene har det norske folket deltatt iherdig gjennom konseptet ‘skyll, brett og stapp’. Hvert år trekkes det ut hele 124 vinnere som deler en pott på 1,6 millioner kroner.

Dersom du velger å skrive navn og telefonnummer på enkeltkartonger, er du med i trekningen om 10.000 kroner. For å bli med i trekningen om 100.000 kroner, så trenger du bare å lage disse enkeltkartongene om til en drikkekartongkubbe – ved å putte 6 drikkekartonger i den sjuende – der navn og telefonnummer bare trenger å stå på den ytterste.

Visste du at…

  • Utsortert drikkekartong presses til baller og selges til papirfabrikker.
  • Kartongene kvernes opp og tilsettes vann. Papirfibrene renses, tromles og presses og blir til nye papp- og papirprodukter med minimalt bruk av kjemikalier.

Vi gratulerer de heldige vinnerne!