Nå kan vi ta imot all utsortert plast på våre gjenvinningsstasjoner!

Vi har i mange år hentet sekken med plastemballasje (myk folie) hjemme hos våre abonnenter. Nå kan man også levere all den andre plasten til våre gjenvinningsstasjoner. Eksempler; kjøkkenredskaper, bøtter, leker (som ikke bruker strøm eller batteri) og møbler i plastmateriale – det vil si all den harde plasten som til nå ikke har vært mulig å levere inn for materialgjenvinning – før nå.

Vi har fått en avtale med en mottaker som behandler denne harde plasten slik at den også kan materialgjenvinnes og bli til nye plastprodukter – akkurat som den andre plastemballasjen. De forskjellige typene plast har ulike egenskaper, dette gjelder også når de blir smeltet ned og brukt om igjen. Derfor ber vi om å fortsette å kaste vanlig plastemballasje i den grønne sekken og sette den frem ved papirbeholderen på tømmedag. All den andre plasten leveres til gjenvinningsstasjonen. Det er også mulig å levere de grønne sekkene med plastemballasje når du likevel skal besøke en av våre stasjoner.

Produkter som lages av gjenvunnet plast er for eksempel vaskekoster, tannbørster, avfallsdunker, snøskuffer, støvsugere, kleshengere, bæreposer, blomsterpotter, tekstiler (fleece), drikkeflasker og leker. En ødelagt plaststol blir altså materialgjenvunnet til nye plastprodukter.

Visste du at…
for hver kilo plast som gjenvinnes sparer vi to kilo olje?

Kjøkkenredskaper laget av resirkulert plast.