Alt tekstilavfall leveres i innsamlingsboksene som er plassert ut.

Mange er flinke til å donere bort klær de ikke bruker lenger, men fortsatt havner altfor mye tøy i restavfallet, istedenfor å gjøre nytte for seg hos nye eiere eller i nye funksjoner. 

Det mange ikke er klar over, er at en kan levere inn absolutt alt av tekstiler og klær til slike innsamlere. Det som ikke er i god nok stand til å selges, blir nemlig til nye ting. Mange tenker at innsamlingsboksene bare er ment for klær til ombruk. De kjenner ikke til at ødelagte, misfargede, krympede tekstiler kan bli reparert, omgjort eller gjenvunnet til for eksempel pussefiller, støymatter og isolasjonsmatter. Kanskje noen tenker at den hullete sokken ikke er god nok for klesinnsamlingen, og så havner den i restavfallet og går til forbrenning. Om den i stedet legges i innsamlingsboksene kan en hullete sokk, bukse med ødelagt glidelås eller en BH som har gått ut på dato få nytt liv. 

Ca. 80 % av tekstilene som kommer inn til Fretex og UFF går til gjenbruk/ombruk, 17-18 %repareres eller gjenvinnes til nye produkter, og kun 2-3 % forbrennes. I Norge kastes 52.000 tonn tekstiler i restavfallet hvert år. I gjennomsnitt tilsvarer dette 9,9 kg tekstiler pr. person i landet.