Emballasjeplast med aluminium og papir

Det har i den siste tiden vært en del oppmerksomhet omkring produkter som er merket som om de har gjenvinnbar emballasje. Dette gjelder spesielt blandingsemballasje som består av ulike materialer som for eksempel plast og papir (brødposer), eller plast og aluminium (potetgullposer).
Produsentene endrer ofte emballasjen og det vil fra tid til annen dukke opp produkter med emballasje som ikke kan gjenvinnes som plast eller papir. Avfallsbransjen snakker jevnlig med produsentene for å få de til å benytte gjenvinnbare råstoffer. Vi håper og tror derfor at disse produktene igjen vil få emballasje som kan gjenvinnes.

For at kildesortering ikke skal bli for vanskelig, anbefaler vi å se om produktet er merket med «gjenvinnes som plastemballasje» eller liknende. Bildene under illustrerer dette.

brødpose sorteres som papiravfall, selv med et “vindu” av plast.

 

 

En grei huskeregel er derfor – er produktet laget av plast, legg det sammen med plastemballasjen. Er du i tvil er restavfallet den riktige plassen.

Det kan da hende at noe avfall havner feil fra tid til annen, men dette er mindre problematisk enn å holde seg oppdatert på hvilke produkter som har feil type råstoff i emballasjen. Vil du lese mer om dette, kan Aftenpostens artikkel fra 15.august være nyttig. Les artikkelen her.