Strandrydding 2018

HOLD MIDT-NORGE RENT 1. MAI-20. JUNI 2018

I år som i fjor samler renovasjonsselskapene i Midt-Norge kreftene for en felles strandryddeaksjon. Men vi trenger deres hjelp! Vi ser etter små og store hender over hele landsdelen som kan være med å rydde strendene våre. Hvis dere rydder og gir oss beskjed, så henter vi avfallet.

Norske strender og havbunnen vår er full av sneiper, plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, poser, tauverk, gamle dekk, flasker, bokser og glasskår. Fortsetter forsøplingen slik framover, vil det i 2050 være mer søppel enn fisk i havet. Funnet av Gåsnebbhvalen utenfor norskekysten med over 30 plastposer i magen var en brutal påminnelse om hvor alvorlig det står til. Nå kan DU bidra til å redusere problemet – bli med å rydde midtnorske strender for søppel!

Alle kan ta del i en strandryddeaksjon! Turfolk, miljøentusiaster, skoleklasser, idrettsklubber, bygdelag, bedriftslag, speidere, padleklubber, dykkere, båtfolk, og alle andre med et engasjement og ønske om å bidra til et renere og triveligere nærmiljø.

Du kan rydde langs strender, elvebredder og innsjøer. Mye av avfallet i elvene våre havner til slutt i havet og er en stor del av problemet.

Hvordan rydde?

  1. Registrer din aksjon her.
  2. Hent gratis sekker hos MNA, på våre gjenvinngsstasjoner eller hos kommunen der du bor. De lysegule sekkene til strandrydding vil bli kjørt ut til kommunene og gjenvinningsstasjonene i uke 16 og 17.
  3. Avtal henting av avfallet med oss i MNA. Ring oss på 74 28 17 60 eller send en epost til firmapost@mna.no med opplysninger om hvor dere tenker å plassere avfallet. NB! Husk å oppgi telefonnummer vi kan nå dere på. Ring eller skriv til oss i god tid før du skal rydde. Dette punktet er svært viktig for at vi skal bli klar over at det er strandavfall som snart trenger henting.
  4. Rydd stranda!

Når skal vi rydde?
Strandryddeaksjonen arrangeres fra 1.5. – 20.6. Ønsker du å rydde før/etter er det også selvfølgelig greit, men da må vi ha en tydelig avtale med dere om det på grunn av tilgjengelighet på biler og utstyr som skal kjøre avfallet inn til anleggene. For å bli med i konkurransene må du rydde før 20. juni.

Konkurranser – vinn opp til 10 000 kroner!

Alle som registrerer ryddeaksjonen sin blir med i konkurransen om å bli «Årets strandrydder». Vi kårer én vinner for hele Midt-Norge, i tillegg kåres lokale vinnere for hvert renovasjonsselskap.

Vi har også bildekonkurranse på Instagram. Ta bilder under ryddingen og tagg disse med #holdmidtnorgerent så er du med. Vi kårer flere vinnere i løpet av kampanjeperioden.

Foto: Kjartan Trana